"Region Šešelju daje na značaju"

Spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić smatra da Vojislav Šešelj ne zaslužuje rezoluciju Evropskog parlamenta niti deklaraciju hrvatskog Sabora.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

10:28

Default images

On je za B92 rekao da je efekat “Šešelj“ gotovo efemeran na političkoj sceni Srbije, ali da je zato dobio na snazi u regionu.

“Nema sumnje da je on svojim zapaljivim izjavama i neizmenjeno otrovnim jezikom mržnje destabilizirajući faktor u regionu, ali mislim da reagovanje susedstva i prenošenje na nivo Evropskog parlamenta precenjuje Šešeljevu političku moć“, naveo je Jakšić.

Prozivke iz Hrvatske su više u funkciji unutrašnje politike, smatra Jakšić i navodi da je stranka premijera Zorana Milanovića u poslednjim godinama sve bliža desničarskoj orijentaciji HDZ.

“To dovodi do oštrih reakcija iz Beograda, a sve se svodi na to da Šešelj može da likuje što može da truje odnose u regionu, kako bi to rekao Bakir Izetbegović. Šešelj takav kakav je ne zaslužuje rezoluciju Evropskog parlamenta niti deklaraciju hrvatskog Sabora i mislim da susedima treba ubedljivije objasniti da je Šešelj na marginama srpske politike i da su nikakve šanse da on vrati opasnu moć koju je imao. To je način da se smire strasti“, zaključio je Jakšić.

Evropski parlament će se danas izjasniti o rezoluciji o Šešelju, a prema pisanju hrvatskih medija, rezolucija će biti veoma oštra, kako po Šešelja, tako i po vlasti Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: