Renovirana bolnica Okružnog zatvora

Bolnica u Okružnom zatvoru je renovirana, i sada su omogućeni mnogo bolji uslovi za pacijente, ali i za lekare koji u ovoj bolnici rade.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

20:53

Default images

"Kapacitet bolnice je proširen. Tako je u njoj do juče moglo da boravi 50 lica, a od danas će moći da boravi 68 lica u neuporedivo bojim uslovima", rekao je Zvonko Grulović upravnik Okružnog zatvora.

"Nažalost Uprava za izvršenje krivičnih sankcija u okviru Ministarstva pravde, nije imala razumevanja od strane prethodnih ministara zdravlja za posao kojim se bavi Specijalna zatvorska bollnica. Ona nije samo ustanova zatvorskog tipa namenjana za pritvor ili za boravak osudjeih lica, već je to i medicinska utanova", kazao je ministar pravde Nikola Selaković.

U ovoj ustanovi smešten je veliki broj pacijenata, kojima je potrebna ozbiljna zdravstvena nega. Renoviranjem su omogućeni mnogo bolji i humaniji uslovi za boravak pritvorenih i osuđenih lica, koji su usklađeni s najvišim evropskim standardima.

"Njihovo pravo, a naša obaveza je da im pružimo maksimalno, koliko je to ovde moguće. Naša je obaveza da vodimo računa o svim građanima", rekao je Lončar i naglasio da renovirani kapaciteti ispunjavaju sve evropske standarde i uslove da bi se nekom ukazala pomoć i nega koja je neophodna.

Sada adaptirani blok ima kapacitet za smestaj 108 lica, u 13 grupnih soba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: