"Štrajk prosvetara se nastavlja"

Predsednik Sindikata zaposlenih u prosveti izjavio je da se protest prosvetnih radnika nastavlja i da prosvetari neće odustati od uvođenja platnih razreda.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

15:20

Default images

"Počeli smo rad na kolektivnom ugovoru. Najgora je saradnja sa ministarstvom finansijama koje bi da nam ukine neke benefite koje smo imali i zato smo im uputili dopis da poštuju Zakon o radu", kazao je Slobodan Brajković agenciji Beta.

On je kazao da će razgovori biti nastavljeni.

"Sastanak je zakazan za sutra u 10 časova. Sastanku će prisustvovati predstavnici Ministarstva prosvete, Ministarstva i finansija, kao i lokalne samouprave", kazao je Brajković.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da strajk prosvetnih radnika treba da bude okončan odmah i ocenio da je za rešavanje problema u prosveti neophodno formiranje tela sa predstavnicima nastavnika i direktora škola, a ne samo sindikatima.

"Neophodno je da napravimo telo u kome bi bili na pravi način reprezentovani nastavnici i direktori škola, sa vrlo konkretnim predlozima i savetima Ministarstvu kako da se promeni sistem obrazovanja", kazao je Verbić novinarima u Beogradu i izrazio žaljenje što se "preko potreban dijalog sa prosvetnim radnicima odvija samo kroz kanal sa sindikatima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: