Kroz Srbiju prođe droga od milion €

Državni sekretar MUP-a Srbije Milisav Miličković izjavio je da zbog geografskog položaja kroz Srbiju dnevno prolazi droge u vrednosti od milion evra.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.11.2014.

14:43

Default images

"Zbog geografskog položaja Srbije, velike količine droge prođu kroz našu zemlju svakodnevno ali se droga u našoj zemlji i zadržava", rekao je Miličković u policijskom nastavnom centru u Mitrovom Polju, gde je otvorena Laboratorija za otkrivanje droge i deaktiviranje ilegalnih laboratorija za proizvodnju droge.

Centar je otvorila ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, koja je izjavila da je taj centar jedinstven u Evropi po sadržaju i funkcionalnosti.

Vrednost projekta izgradnje centra je 60.000 evra a novac je obezbeđen francuskom donacijom međuministarske misije za borbu protiv narkomanije.

"Droga je pošast koja se širi čitavim svetom i ovaj centar je dobio puno značenje u okviru Nacionalnog plana iz 2010. godine koji je Srbija započela zbog postojanja ilegalnih laboratorija za proizvodnju droge", rekla je Moro.

Ona je navela da će taj centar omogućiti policiji da rasplaže istim oružjem kao i ljudi koji se bave proizvodnjom narkotika.

"Ovaj projekat će podstaći i upoznavanje policajaca iz regiona jer je u pitanju transnacionalna korist u međunarodnoj pravnoj saradnji, koja je neophodno oružje za borbu protiv droge", rekla je ona.

Miličković je zahvalio ambasadorki na pomoći Francuske za izgradnju centra i podsetio da je edukacija srpske policije uz pomoć te zemlje i francuskih eksperata počela još prošle godine.

"Srbija je ovaj centar formirala u sklopu poglavlja 24 za pridruživanje EU i takav centar za otkrivanje i deaktiviranje ilegalnih laboratorija za proizvodnju droge postoji još u samo četiri zemlje na svetu, zbog čega verujemo da će naš centar uskoro dostići međunarodni ugled", zaključio je Miličković.

Novinarima je predstavljena i pokazna vežba rada novootvorene laboratorije u Mitrovom Polju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: