Pastor i Pajtić: Dogovor o budžetu

Lideri SVM i DS Ištvan Pastor i Bojan Pajtić dogovorili su se o donošenju pokrajinskog budžeta za narednu godinu i izradi dva predloga zakona.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.11.2014.

18:30

Default images

Na današnjem sastanku razgovaralo se o dinamici rada Pokrajinske vlade i pokrajinskog parlamenta u narednom periodu, kaže se u zajedničkom saopštenju predsednika Skupštine Vojvodine i Pokrajinske vlade.

"Razgovarano je i o donošenju pokrajinskog budžeta za 2015. godinu na sednici Skupštine Vojvodine čije je održavanje planirano za sredinu decembra", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, dogovoreno i da Pokrajinska vlada izradi dva predloga zakona - o finansiranju Vojvodine i izmenama i dopunama zakona o prenosu nadležnosti i nakon što usvoji tekstove tih predloga, oni će biti usaglašeni na nivou poslaničkih klubova u Skupštini Vojvodine.

Usaglašavanjem tekstova predloženih zakona na nivou poslaničkih klubova stvorili bi se uslovi da se oni upute Skupštini Srbije na usvajanje, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je prvi susret Pajtića i Pastora nakon poslednje sednice Skupštine Vojvodine na kojoj je doneta odluka o rekonstrukciji Pokrajinske vlade, koju SVM nije podržao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: