Egipat: 78 maloletnika u zatvoru

Sud u Egiptu osudio je 78 maloletnika na zatvorske kazne od dve do pet godina.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

23:59

Default images

Osuđeni su učestvovali u demonstracijama na kojima su okupljeni pozivali da se svrgnuti predsednik Mohmed Morsi vrati na vlast.

Pozivajući se na neimenovane pravosudne izvore, agencija AFP je prenela da je 78 dečaka, uzrasta od 13 do 17 godina, osuđeno pred sudom u Aleksandriji jer su učestvovali u protestima, održanih u prethodna tri meseca u organizaciji zabranjene Muslimanske braće.

U decembru prošle godine, vlada u Kairu je označila Muslimansku braću terorističkom organizacijom, podsetila je agencija AFP.

Od svrgavanja Morsija, vlada je krenula u obračun sa njegovim pristalicama, a u sukobima je poginulo 1.400 ljudi, a 15.000 je završilo u zatvoru.

Egipatski tužilac zatražio je prošle nedelje smrtnu kaznu za Morsija i drugih pripadnika Muslimanske braće optuženih za špijunažu.

Vojska je svrgla Morsija jula prošle godine posle masovnih protesta u kojima su demonstranti njega i Muslimsku braću optuživali za monopolizaciju vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: