Vazdušni udari protiv ID, 95 mrtvih

Najmanje 95 ljudi je poginulo u vazdušnim udarima sirijskih snaga na uporište Islamske države, grad Raku.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.11.2014.

20:09

Default images

Ovo je najsmrtonosniji napad sirijskih snaga na taj grad otkako su ga ekstremisti zauzeli prošle godine i proglasili za svoju prestonicu.

Više od polovine poginulih su civili, prema podacima Sirijske opservatorije za ljudska prava, grupe za monitoring sa sedištem u Londonu.

Nije poznato koliko je džihadista poginulo u napadu, preneo je AFP.

Raka je prvi sirijski grad koji je pao u ruke islamista, koji su je proglasili za prestonicu svog "kalifata" koji obuhvata Siriju i Irak.

Sirijska vlada je proteklih meseci pojačala vazdušne udare na gradove koje drže ekstremisti ID na severu i istoku zemlje, a većina žrtava su, prema izveštajima, civili.

Raka je, takođe, meta vazdušnih udara koalcionih snaga predvođenih SAD koje se bore protiv džihadista.

Opoziciona sirijska Nacionalna koalicija osudila je današnje napade kao "brutalni masakr" i upozorila da su "mnogi sada uvereni da (sirijski predsednik Bašar al) Asad ima najviše koristi od napada koalicionih snaga" protiv džihadista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: