Ohajo: Protesti zbog ubistva dečaka

Nekoliko stotina ljudi u Klivlendu je blokiralo veoma prometni autoput iz protesta, nakon što je policajac ubio 12-godišnjaka zbog igračke pištolja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.11.2014.

08:29

Default images

Policija je tokom sinoćnjeg protesta preusmerila saobraćaj, ali nije preduzimala nikakve mere protiv demonstranata, koji su prvo seli usred jedne velike raskrsnice, a zatim prošetali pored Gradske većnice i izašli na autoput, uzvikujući fraze poput: "Ruke gore, ne pucajte" i "Nema pravde, nema mira", prenela je agencija AP.

Dečak Tamir Rajs je ubijen u subotu, pošto je na njega pucao policajac koji je na teren izašao po prijavi nepoznate osobe da neko na igralištu maše "verovatno lažnim" pištoljem.

Policajci su pucali u dečaka kad je odbio da podigne ruke i posegnuo za pojasom u kojem je imao nešto što je ličilo na pištolj. Policija je kasnije utvrdila da je Tamir imao repliku pištolja, odnosno vazdušni pištolj koji ispaljuje plastične kuglice.

Šef klivlendske policije Kalvin Vilijams nije želeo da komentariše proteste u svom gradu, koji se odvijaju istovremeno sa demonstracijama širom Amerike zbog odluke porote u Fergusonu, u saveznoj državi Misuri da se ne podigne optužnica protiv belog policajca Darena Fergusona, koji je iz vatrenog oružja ubio nenaoružanog crnog tinejdžera Majkla Brauna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: