"Šešelj ne ugrožava odnose HR-SRB"

Odnosi Hrvatske i Srbije su dobri i ne može ih ugroziti puštanje Vojislava Šešelja iz haškog pritvora, rekao je hrvatski ambasador u Beogradu Gordan Markotić.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

13:04

Default images

On je rekao da su ti odnosi postavljeni su na dobrim temeljima i da puštanje Šešelja na slobodu ne može ugroziti ukupne odnose dve države

"Tu nema nekih spektakularnih napredaka, ali nema ni spektakularnih padova ", rekao je Markotić govoreći o odnosima dve države u Nišu gde je u poseti sa delegacijom privrednika iz Hrvatske.

Markotić je rekao da u tim odnosima može doći "tu i tamo do nekih problema, ali da problemi postoje i u porodici".

"Problemi postoje i među susedima, postoje među svima, bitno je da su dve države dovoljno jake i da su uspostavile dobru saradnju, da se ti problemi mogu rešavati", rekao je Markotić, odgovorajući na pitanje da li predložena deklaracija u Hrvatskom saboru o Šešelju može uticati na odnose dve zemlje.

On je ponovio stav svoje zemlje da bilateralna pitanja neće ni na koji način predstavljati prepreku za ulazak Srbije u EU.

"Treba razlikovati da li je neko pitanje bilateralno ili spada u okvir pravne tekovine EU, gde postoje uslovi koje svako mora ispunjavati pre ulaska u tu zajednicu, a tu spadaju prihvaćene evropske vrednosti i standardi", napomenuo je Markotić.

Hrvatski ambasador i niški gradonačelnik Zoran Perišić rekli su, posle prijema u Gradskoj kući, da je tokom posete bilo reči o saradnji u ekonomiji i to u oblasti mašinske i prehrambene industrije i trgovine, kao i pitanje saradnje u vazdušnom prometu između Niša i Istarske regije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: