Najava ograničenja mladim vozačima

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović otvorila je prvi sastanak Radne grupe za brigu i čuvanje mladih vozača i mladih učesnika u saobraćaju.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

16:20

Default images

Radna grupa će za sedam dana dostaviti predloge za izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja.

"Nismo mi neka samozvana radna grupa, već radno telo koje je formirano u okviru koordinacinog tela Vlade Srbije za bezbednost saobraćaja", rekla je Mihajlović na početku sastanka u Vladi Srbije i istakla da je cilj te radne grupe da se sačuvaju mladi vozači i učesnici u saobraćaju.

Ona je istakla da nije Srbija jedina zemlja koja ima problem sa mladim vozačima, već da se sa tom pojavom suočavaju skoro sve zemlje.

Mihajlović je rekla da će se prvi set predlog odnositi na ograničenja za mlade vozače po pitanju snage motora vozila za vozače starosti do 21 godine, zatim nulta tolerancija po pitanju konzumiranja alkohola jer je to ozbiljan problem mladih vožača, a treći set se odnosi na povećanje kazni za mlade i vozače koji voze maloletna lica.

Četvrti set predloga se odnosi na edukaciju vozača, zbog čega su u to radno telo uključeni i predstavnici Ministarstva prosvete i školskih ustanova, navela je Mihajlović, koja je i predsednik te radne grupe.

Zamenik predsednika radne grupe Goran Vesić, koji je menadžer Beograda, kazao je da će gradske vlasti sprovesti sve oduke i mere koje budu usvojene, a naročito po pitanju obrazovanja, odnosno edukacije.

On je rekao da bi određeni broj časova u školama trebalo posvetiti bezbednosti saobraćaja i da Grad ima određene fondove koje će nameniti unapređenju bezbednosti u saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: