"Vlada KiM korak ka nezavisnosti"

DSS smatra da je izbor vlade Kosova nastavak diktata Brisela i Vašingtona srpskim vlastima da pomažu uspostavljanje nezavisne države na tlu Srbije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.11.2014.

18:15

Default images

U saopštenju vanparlamentarne stranke se ocenjuje kao sramotno da zarad ulaska u Evropsku uniju srpska vlada "drobi sopstvenu državu" i da više reč ne sme da progovori o ratnim zločinima, trgovini organima, o Srbima prognanim sa Kosova i Metohije.

"Tragikomično zvuči neprestano drsko ponavljanje predstavnika srpske vlade da je vlada NATO-mafijaške Republike Kosova zapravo pokrajinska vlada kao vlada AP Vojvodine i da je zato normalno da Srbi u njoj učestvuju", poručila je DSS.

Ta stranka je istakla da oni, koji su doskora Srbe u prištinskoj vladi nazivali "Tačijevim Srbima", danas guraju te Srbe u "institucije Republike Kosova, pritom gaseći sve srpske institucije".

"Ti, sada Tači-Vučićevi Srbi, ući će u decembru u separatističku prištinsku vladu, kojoj će predsednik biti Isa Mustafa, isti onaj koji je rekao da je 'za razgovore sa Srbijom samo pod uslovom da to bude razgovor dve nezavisne i suverene države o unapređenju ekonomskih, kulturnih i političkih odnosa'", istakla je DSS.

Demokratska stranka Srbije podsetila je da je učešće Srba u vladi tzv. Republike Kosovo dogovoreno 25. juna na, kako se precizira, sastanku predsednika Vlade Aleksandra Vučića sa Srbima sa Kosova i Metohije koji su učestvovali na izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: