Vlada APV hoće sednicu sa srpskom

Pokrajinska vlada ponovila je poziv Vladi Srbije za održavanje zajedničke sednice na kojoj će se razmatrati pitanja za čije rešavanje je neophodana saradnja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.11.2014.

17:01

Default images

Na dnevnom redu zajedničke sednice našlo bi se pitanje finansiranja Vojvodine i bilo bi reči o fiskalnoj strategiji, izmenama zakona o prenosu nadležnosti, pitanju modela programskog budžeta, Razvojnom fondu Vojvodine, Agenciji za osiguranje depozita, izgradnji tunela kroz Frušku goru, izgradnji Žeželjevog mosta i drugim gorućim pitanjima.

Članovi Pokrajinske vlade, usvojili su danas i informaciju o oslobađanju obaveze plaćanja naknade za odvodnjavanje fizičkih i pravnih lica u 20 vojvođanskih opština, navodi se u saopštenju.

Naime, primena ovog zaključka dovela bi do značajnog umanjena prihoda koje vodoprivredno preduzeća JVP "Vode Vojvodine" ostvaruje od naplate naknade za odvodnjavanje.

Kako bi se obezbedilo redovno funkcionisanje i stabilno finansiranje vodoprivrednog sektora u Vojvodini, te priprema za redovne i vanredne odbrane od poplava, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obavestio je Pokrajinsku vladu šta je do sada preduzeto, kao i o predlozima koji su upućeni Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Na sednici je prihvaćen i predlog da šestoro učenika dobije specijalne diplome i nagrade za izuzetne rezultate koje su ostvarili na međunarodnim takmičenjima iz fizike i matematike u 2014. godini.

Diplome sa novčanim nagradama dobiće i 48 učenika, koji su na republičkim takmičenjima osvojili prava mesta, dok će 54 učenika dobiti diplome za osvojeno drugo ili treće mesto na republičkim takmičenjima. Takođe, biće uručeno i 50 nagrada mentorima.

Za nagrade darovitim učenicima i njihovim mentorima, iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno ukupno 2,9 miliona dinara. Svečana dodela nagrada biće održana 11. decembra u holu Pokrajinske vlade, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: