Vučić: EU nije bauk za pravoslavce

Premijer Aleksandar Vučić istakao je u telefonskom razgovoru sa moldavskim kolegom Jurijem Leankom da EU ''nije i ne može biti bauk za pravoslavne narode''.

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

13:51

Default images

Vučić i Leanka su razgovarali o unapređenju bilateralne političke i ekonomske saradnje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Dvojica premijera razmenili su mišljenja o značaju procesa evropskih integracija za obe zemlje. Vučić je naglasio koliko su za jednu zemlju i region važni mir i stabilnost koji donosi proces pristupanja EU.

Vučić je informisao svog moldavskog kolegu o sveobuhvatnim ekonomskim merama koje Vlada Republike Srbije preduzima u saradnji sa Evropskom unijom, Medjunarodnim monetarnim fondom, Svetskom bankom i drugim medjunarodnim finansijskim institucijama da bi obezbedila bolju budućnost zemlje.

Premijeru Leanki, Vučić je poželeo mnogo uspeha na parlamentarnim izborima zakazanim za 30. novembar i pozvao ga da odmah posle izbora poseti Srbiju kako bi razgovarali o nastavku i unapredjenju saradnje dveju zemalja, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: