Težnja Kijeva ka NATO samo iluzija

Nastojanja Ukrajine da se pridruži NATO vodiće samo daljem pogoršanju situacije u toj zemlji, kao i jačanju regionalnih napetosti, kaže Sergej Rjabkov.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

16:17

Default images

"Uveren sam da će ono što je najavilo ukrajinsko rukovodstvo samo voditi daljem pogoršanju situacije u Ukrajini. To neće osigurati bezbednost u Ukrajini i neće poboljšati život ukrajinskog naroda", rekao je Rjabkov koji je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije.

Komentarišući najavu ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, da bi njegova zemlja mogla da održi referendum o članstvu u NATO, Rjabkov je kazao da je to "posledica iluzija".

"Ovo je posledica iluzija, u kojima ukrajinski lideri i mnogi ljudi na Zapadu žive, iluzija da je sve ovo zapadna geopolitička igra i da ljudski životi nisu ništa", istakao je Rjabkov.

"Žalim što su ovi lideri zaneseni takvim iluzijama", dodao je on.

Porošenko je juče posle susreta sa litvanskom predsednicom Dalijom Gribauskajte rekao da će odluku o stupanju Ukrajine u NATO doneti ukrajinski narod na referendumu, koja je isključivo u nadležnosti građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: