UKR:Proruske snage traže mirovnjake

Lideri proruskih snaga na istoku Ukrajine traže hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN na kojoj bi bilo odobreno slanje međunarodnih mirovnih snaga na to područje.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.11.2014.

14:34

Default images

Rukovodstvo Donjecke narodne republike (DNR) saopštilo je da traži "intervenciju mirovnih snaga koje bi uključile ruske predstavnike radi kontrole implementacije postojećih sporazuma i pomoći na rešavanju humanitarne i socijalne situacije", preneo je AFP.

Proruske snage i ukrajinska vlada potpisali su u septembru sporazum o prekidu vatre, ali njime nije okončano sedam meseci borbi.

Oko 1.000 ljudi je izgubilo život od proglašenja primirja, saopštile su prošle sedmice UN.

Portparol ukrajinske vojske izneo je danas podatke da se u zoni sukoba trenutno nalazi između 15.000 i 20.000 pripadnika proruskih snaga, kao i pet do deset hiljada ruskih profesionalnih vojnika.

Rusija demantuje da direktno podržava pobunjenike i tvrdi da se, ukoliko ima ruskih vojnika u zoni konflikta, radi o dobrovoljcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: