Danas odluka o ubistvu u Fergusonu

Velika porota je donela, ali još nije objavila, odluku o tome da li će biti gonjen policajac Daren Vilson zbog ubistva nenaoružanog crnog tinejdžera.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

00:33

Default images

Majkl Braun u predgrađu Sent Luisa, Fergusonu, ubijen 9. avgusta, policajac tvrdi da je on bio naoružan, dok svedoci navode suprotno.

Njegova porodica je potvrdila kako se očekuje da odluka porote bude objavljena kasnije danas, prenosi BBC.

Guverner Misurija Džej Nikson je povodom očekivane odluke porote zaveo vanredno stanje u regionu zbog mogućih protesta i pozvao u pomoć i 400 pripadnika Naciionalne garde.

Dok svedoci ubistva ističu kako je Braun imao ruke podignute u vis, očigledno u znak predaje, dotle u policiji Misurija tvrde da je pre kobnog pucnja došlo do borbe između tinejdžera i policajca.

Američki predsednik Barak Obama apelovao je danas da, ukoliko nakon objavljivanja odluke porote bude protesta u Fergusonu, oni proteknu u mirnoj atmosferi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: