Kosovo: Vlada i Skupština 8.12.

Nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova i izbor Vlade će se održati 8. decembra, saopštili su Tači i Mustafa.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

21:21

Default images

Lideri Demokratske partije Kosova (DPK) i Demokratskog saveza Kosova (DSK), Hašim Tači i Isa Mustafa informisali su večeras predsednicu Atifetu Jahjagu da će se nastavak konstitutivne sednice Skupštine Kosova i izbor Vlade održati 8. decembra.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednice Kosova, Tači i Mustafa su predsednicu obavestili o pripremama za održavanje konstitutivne sednice i izbor Vlade i istakli da se intenzivno radi na pripremi programa i plana rada za sledeću godinu.

U DSK su izrazili uverenje da će njihov lider Isa Mustafa biti jedini kandidat za premijera Kosova.

Tači i drugi najviši zvaničnici DPK odbijaju da odgovore na pitanje o novom premijeru.

Agencija Beta iz izvora u Vladi Kosova saznaje da još nema konačne odluke o tome ko će biti premijer, uprkos zahtevima DSK da dobiju mandatara.

Pored intenzivnih aktivnosti na izradi programa u toku su i konsultacije unutar stranaka o kadrovskim rešenjima.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednice, Jahjaga je zatražila od Tačija i Mustafe da sagledaju mogućnosti da se konstituisanje Skupštine i izbor Vlade obave tokom novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: