Prvi slučaj ebole među Italijanima

Jedan lekar je zaražen ebolom u Sijera Leoneu i vraća se avionom u Rim na specijalistički tretman, saopštilo je danas italijansko ministarstvo zdravlja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.11.2014.

14:40

Default images

Oni su naveli da je reč o prvom Italijanu koji je dobio tu bolest.

Ministarstvo je saopštilo da će lekar stići u Rim kasnije danas ili sutra rano i biti lečen u nacionalnom institutu za infektivne bolesti "Lazaro Spalancani", javio je AFP.

Taj lekar, čije ime nije navedeno, radio je u jednoj dobrotvornoj klinici za žrtve ebole i tamo je i zaražen.

Ministarka zdravlja Beatriče Lorencin je pružila uveravanja njegovoj porodici da se on dobro oseća.

"On nije imao groznicu niti neke druge simptome tokom noći, a jutros je doručkovao", rekla je ona.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, situacija u Sijera Leoneu je alarmantna, jer se svakog dana registruje 100 novoobolelih od ebole. Broj zaraženih, prema podacima SZO, od petka je 6.190 u toj zemlji, uz 1.267 mrtvih.

SZO je saopštila da smrtnost od ebole iznosi 70 odsto u ovoj epidemiji, najgoroj do sada. Međutim, nekoliko lekara iz zapadnih zemalja koji su oboleli od ebole i bili brzo prebačeni kući preživeli su bolest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: