Odloženo suđenje Branku Lazareviću

Početak suđenja Branku Lazareviću i trojici osumnjičenih za odavanje podataka o praćenju Darka Šarića odložen je za februar.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.11.2014.

13:52

Default images

Početak suđenja bivšem šefu kabineta ministra unutrašnih poslova Branku Lazareviću i još trojici okrivljenih zbog odavanja policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju pripadnika grupe Darka Šarića, odložen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu zbog štrajka advokata.

Suđenje je odloženo za 2. februar 2015. godine.

Lazarević, koji radi kao otpravnik poslova Srbije u Atini, uredno je došao u sud, kao i druga dvojica optuženih advokat Radovan Štrbac i bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode u UKP MUP-a Srbije Boris Gara.

Optuženi Rodoljub Radulović zvani Miša Banana nije došao u sud jer je u višegodišnjem bekstvu, a sudi mu se i kao pripadniku Šarićeve grupe za šverc kokaina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je Lazarevića zbog sumnje da je u toku 2008. i 2009. godine kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića u više navrata odavao "naročito poverljive podatke" o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu.

Lazareviću se na teret stavlja i krivično delo udružzivanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo odavanje službene tajne.

Pošto je položio jemstvo, sud mu je vratio pasoš i on se vratio na posao otpravnika poslova ambasade Srbije u glavnom gradu Grčke.

Gara se tereti da je kao rukovodilac Službe za specijalne istražne metode neovlašćeno preneo podatke Lazareviću do kojih je Služba došla prisluškivanjem po naredbi istražnog sudije.

Gari se stavlja na teret krivično delo odavanje službene tajne.

Štrbac i Radulović se terete da su izvršili krivično delo odavanje službene tajne u podstrekavanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se Rodoljubu Raduloviću sudi u odsustvu s obzirom da je u bekstvu i za njim je raspisana Interpolova poternica.

Šarić je odbio da svedoči u tom postupku, pošto se pozvao na svoje pravo da kao svedok ne daje iskaz, kako ne bi sebe izložio krivičnoj odgovornosti.

On je uhapšen 18. marta u zajedničkoj akciji kojom su rukovodili ministri pravde Srbije i Crne Gore, a u Specijalnom sudu protiv njega se vodi prostupak za krijumčarenje kokaina i pranje para.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: