Vozilom Hitne prevozio kupus

Radnik Hitne pomoći fotografisan je u Novom Sadu kako ambulantnim vozilom prevozi kupus, zbog čega je kažnjen, objavio je portal 021.rs.

Izvor: 021

Ponedeljak, 24.11.2014.

12:30

Default images

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć potvrdili su da se radi o njihovom vozilu.

Doktorka Mirjana Bursać kaže da će Etički odbor Zavoda doneti odluku o ovom slučaju, kao i da pacijenti nisu bili ugroženi, jer je ovo bilo transportno, a ne urgentno vozilo.

"Na spornoj fotografiji nalazi se vozač sanitetskog transporta Zavoda. S obzirom na to da se Zavod bori protiv zloupotrebe korišćenja službenih vozila, prošle godine je uveden pravilnik o njihovom korišćenju, te se svaki prekršaj sankcioniše. Ovaj vozač će biti suspendovan do daljnjeg, odnosno dok Etički odbor Zavoda ne utvrdi pravo stanje stvari i ne donese odgovarajuće mere. Napominjemo da nije bilo u pitanju vozilo urgentne ekipe, tako da Novosađani nisu ni u jednom momentu bili oštećeni u pružanju hitne medicinske pomoći", kaže doktorka Bursać.

Novosađanin koji je portalu 021.rs poslao fotografiju navodi da je ona nastala u petak, ispred firme "Elektroreklam" na Novosadskom putu u Veterniku.

"Vozilo se tu parkiralo, a iz njega je izašao čovek u odelu Hitne pomoći. Prišao je prikolici i uzeo jedan džak. Uneo je u kombi i potom otišao. Mislim da niko više nije bio sa njim u kolima", rekao je za 021.rs autor fotografije za koju kaže da je nastala u 09.37 ujutru.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se službena vozila koriste za prevoz kupusa. Naime, prošle godine je tako uhvaćen radnik Ministarstva finansija, koji je posle suspenzije vraćen na posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: