"Studenti traže nešto nezakonito"

Dekan Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević kaže za Kažiprst B92 da studenti koji blokiraju taj fakultet traže nešto nezakonito i da "guše tuđa prava".

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

17:30

Default images

"Treba razlikovati protest i blokadu. Razgovarali smo o svemu vezanom za protest, koji je legitiman. Ali blokada je nešto drugo. To je onemogućeavanje prava onima koji žele da studiraju, profesorima da ostvare pravo na rad i obave dužnost. Gušenje tuđih prava nije dopustivo u borbi za svoja prava. Još je gore ako to manjina radi većini", rekao je Arsenijević.

Arsenijević za B92 kaže da su studenti odluku o blokadi doneli bez prisustva profesora, a da su tri zahteva studenata prihvaćena u potpunosti.

"Studenti iz 2006. nastavljaju po svom programu, peta godina je budžetska odlukom Vlade, besplatna su prva dva ispita. Besplatno prijavljivanje bodova preko 60 je protivzakonito. Svako popuštanje tu bi bilo protivzakonito, ali čak i da nije pitanje je kakva bi bila korist od toga", kaže dekan.

On smatra da sada "manjina traži nešto protivzakonito" i da bi trebalo da se povuče, "pogotovo pošto im je većina zahteva ispunjena".

Dekan Arsenijević je odgovorio i na navode da je naredio isključenje struje u zgradi, rekavši da je struja isključena "dva dana posle mog da niko u zgradi ne boravi".

"Rešenje je sada u rukama drugih instanci, pre svih Ministarstva prosvete. Mi idemo kod ministar, nadam se sutra, što pre to bolje. Mi smo iscrpli sva sredstva koja su namna raspolaganju, sad je to prešlo u tuđe ruke", rekao je Arsenijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: