Ove nedelje o Fondu za lečenje dece

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar očekuje da Vlada ove sedmice donose odluku o uplati sredstava iz budžeta za rad Fonda za lečenje dece u inostranstvu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.11.2014.

13:56

Default images

Lončar je rekao da će vlada doneti odluku o visini sredstava koja će iz budžeta biti uplaćena fondu kao početni kapital, ne precizirajući iznos.

Odmah po donošenju odluke Vlade Srbije, kako kaže, Fond će početi sa radom jer su već osnovani svi organi.

Ministar je rekao da će odluku o lečenju dece u inostranstvu donositi stručna komisija, odnosno naši stručnjaci u konsultaciji sa stranim stručnjacima.

On je dodao da će svi građani i pravna lica moći da doniraju stredstva za rad tog fonda.

Govoreći o dugim procedurama nabavke medicinske opreme i materijala na tenderima Lončar je rekao da su oni prepoznali taj problem i da će tražiti izmenu regulative.

"Tražićemo da za nabavku medicinske opreme i za ono što je potrebno pacijentima ne važe ista pravila kao za nabavku saksija", rekao je Lončar.

Zbog mogućnosti žalbe i onih koji se ne bave onim što je predmet javne nabavke, žalbena procedura je duga, naglasio je Lončar, i dodao da ima tendera iz aprila ove godine koji nisu okončani.

Upitan za prijem novih lekara i medicinskih sestara Lončar je rekao da je sve odobreno i da ide na konkurs.

Govoreći o listama čekanja on je rekao da je u niškom Kliničkom centru lista čekanja na zračnu terapiju samo boljom organizacijom smanjena i da očekuje da do kraja godine nje ne bude više.

On je rekao da je oprema za zračnu terapiju u Nišu loša, da je u toku procedura za nabavku pet akceleratora, da će se ući u proceduru za nabavku još pet i da će deo te nabavke biti usmeren prema Nišu.

Govoreći o platnim razredima, ministar zdravlja je rekao da su oni dogovoreni sa sindikatima i najavio nastavak rada na tome.

Lončar je danas u Nišu prisustvovao otvaranju Klinike za kardiohirurgiju u KC Niš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: