Nikolić: Emirati su oslonac Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u Abu Dabiju da Srbija ima "čvrst oslonac" u Ujedinjenim Arapskim Emiratima UAE.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

21:18

Default images

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Nikolić je završnog dana dvodnevne poset Emiratima rekao da su Srbiji u to zemlji vrata širom otvorena i da je na srpskim privrednicima, vladi, Privrednoj komori da iskoriste te mogućnostu.

"Srbija sada ima čvrst, jak, stabilan oslonac od koga ne tražzi ništa besplatno, već traži samo da može da razvija svoju ekonomiju, da može mirno da radi, da može da proizvodi i da prodaje. Mislim da su ta vrata širom otvorena i ostaje na nama, na našim privrednicima, vladi, komori da iskoriste mogućenosti za kojima vape druge države i do kojih sigurno nikada neće doći", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije bio je danas na prijemu koji prestolonaslednika UAE, šeik Muhameda bin Zajida, organizuje kako bi saslušao probleme građana.

"Mi smo tamo bili kao specijalni gosti kao ljudi koji su došli iz bratske države, koji su bratski dočekani i koji imaju pravo da se upoznaju s time da i u Emiratima ima problema", rekao je Nikolić, a prenosi RTS.

Predsednk Srbije se prethodno sastao s ministrom kulture, omladine, sporta i turizma UAE, šeikom Nahjanom al Nahjanom.

Nikolić je posle tog sastanka izrazio uverenje da će investicije UAE u Srbiju biti brzo i efikasno realizovane, saopštio je njegov kabinet.

Predsednik Srbije juče je u Abu Dabiju razgovarao s vlasnikom vodećeg lanca hipermaketa u UAE, kompanijom Lulu, Jusufom Alijem, koji je, kako je saopštila pres službe Predsedništva, zainteresovan za kupovinu srpskih prehrambenih proizvoda.

Nikolić je takođe razgovarao s direktorima predstavništva Energoprojekta Nedeljkom Magazinom i Vladimirom Miloševićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: