"Srbija sama odlučuje o savezima"

Srbija je suverena zemlja koja sama odlučuje o vidovima saradnje sa drugim zemljama, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.11.2014.

14:45

Default images

Stoltenberg je izjavio da je saradnja sa Srbijom i drugim zemljama Zapadnog Balkana od velikog značaja za taj vojni savez i izrazio spremnost za dalji razvoj i unapređenje te saradnje.

Kako je danas saopšteno iz Skupštine Srbije, Stoltenberg je to rekao na godišnjem zasedanju Parlamentarne skupštine NATO na kojem je učestvovala i delegacija Skupštine Srbije.

Povodom pitanja šefice delegacije Skupštine Albanije Jozefine Topali o zajedničkim vojnim vežbama Srbije i Rusije, Stoltenberg je rekao da je "Srbija suverena zemlja koja sama odlučuje o vidovima saradnje sa drugim zemljama", dodaje se u saopštenju.

Godišnje zasedanje PS NATO održano je od 21. do 24. novembra u Hagu.

U delegaciji Skupštine Srbije bili su: Dragan Šormaz, šef delegacije, i članovi Branislav Blažić, Aleksandar Radojević, Dejan Radenković i Dubravka Filipovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: