"ID predstavlja pretnju za islam"

Šiitski i sunitski sveštenici iz oko 80 zemalja okupili su se u svetom gradu Kom, u Iranu, radi izrade strategije za borbu protiv ekstremista, uključujući i ID.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

18:10

Default images

Ahatolah Naser Makarem Širazi, glavni organizator skupa, pozvao je na postizanje konsenzusa između dve glavne grane islama, proglašavanje ekstremizma za apsurd i odbacivanje grupa koje ga zastupaju.

Neki govornici na dvodnevnoj konferenciji optužili su SAD i Izrael da su odgovorni za stvaranje Islamske države sa ciljem borbe "islama protiv islama".

Kako prenosi AP, mnogi muslimani smatraju da Islamska država predstavlja pretnju za islam, jer pribegava varvarizmu i brutalnim masakrima navodno u ime vere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: