Papa kanonizovao šest svetaca

Papa Franja je danas na ceremoniji na trgu Svetog Petra u Rimu kanonizovao šest novih svetaca.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

14:16

Default images

Među njima su i jedan sveštenik i časna sestra iz indijske države Kerala.

Papa se danas pomolio za svece, četiri Italijana iz različitih regiona i dvoje Indijaca iz Siro-malabarske crkve - verske organizacije istočnog sirijskog obreda koja je u punom zajedništvu sa Katoličkom crkvom.

Oko 5.000 vernika doputovalo je iz Kerale zbog ovog čina koji se direktno prenosio na ekranima postavljenim ispred crkava u toj državi na jugu Indije, navodi AP.

Kanonizovani su sveštenik Kurijakoze Elijas Čavara, koji je živeo u 19. veku, doprineo je širenju Siro-malabarske crkve, i Eufrazija Eluvatingal, koja je rođena 1877, i na krštenju je dobila ime Rouz, vodila je povučen život ispunjen molitvom zbog čega je prozvana "majka koja se moli".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: