Mesto premijera ili nema koalicije

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Haki Rugova poručio je da ako ta partija ne dobije mesto premijera onda neće važiti postignut sporazum s Tačijevom DPK.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

16:49

Default images

Rugova je za prištinski Ekspres rekao da nema "ni trunke sumnje" da će DSK rukovoditi vladom Kosova i da ce premijer biti Isa Mustafa.

U suprotnom, dodao je, "ako se ne realizuje taj sporazum koji je postignut onda za DSK nece važiti sporazum".

S druge strane, zvaničnici DPK uključujući i lidera te partije Hašima Tačija kažu da se i dalje nije razjasnilo ko će biti na čelu vlade Kosova.

Međutim, Haki Rugova kaže da je sve kristalno jasno nakon odluke Glavnog odbora DSK gde se glasalo za koaliciju sa DPK ali pod uslovom da Isa Mustafa bude premijer.

"Odluka glavnog odbora DSK je jasna. Mi imamo mesto premijera", dodao je on.

Što se tiče ministarskih mesta, Rugova je naglasio da je DSK posao svoje eksperte u radnu grupu da razgovaraju sa DPK i da će vlast biti podeljena pola -pola.

On je dodao da DSK nece prihvatiti da dobije samo ministarstva koja nisu mnogo značajna, prenosi "Ekspres".

Kako javlja Radio Kosova, sutra će se sastati radne grupe DSK i DPK i radiće na programu vlade Kosova i podeli ministartstva.

"Radićemo na zajedničkom programu vlade i naravno oko podele ministarstva i preuzimanja odgovornosti", rekao je za taj radio član radne grupe DPK Enver Hodžaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: