Štamparska mašina im je veoma važna

Srednju zanatsku školu "Petar Leković" pohađa više od 270 učenika a više od 200 njih ima smetnje u razvoju.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

20:37

Default images

Posle 20 godina škola je dobila je štamparsku mašinu na kojoj učenici mogu da rade.

Jedan od 278 đaka u Srednjoj zanatskoj školi "Petar Leković" je i dvadesetogodišnji Nikola koji ima autizam. Ovo je jedina srednja škola namenjena deci ometenoj u razvoju na teritoriji grada Beograda.

Nikola kaže da mu se sviđa u školi i da ima mnogo drugara.

Deca u ovoj školi rade po posebnom programu u zavisnosti od problema. A posle više od 20 godina, škola ponovo ima i štamparsku mašinu.

"Prvenstveno cilj ove akcije je da dovedemo školu u stanje samoodrživosti na neki način tako što ćemo prema našim učenicima poboljšati kvalitet praktične nastave" kaže Milovan Marković, direktor škole.

Za učenike srednje zanatske škole, ova mašina je veoma korisna.

"Značajna je zato što će mašina sada spojiti različite predmete i sekcije. Evo sada će likovna sekcija praviti čestitke, koje će na kraju biti jedan gotov proizvod i javno će moći da vide šta je urađeno na mašini", navodi defektolog Saša Božić.

Zahvaljujući organizaciji 35 plus, obezbeđena su sredstva za popravku mašine, ali da bi štamparija u narednom periodu radila, potrebno je da se školi jave firme i institucije koje imaju potreba za štampanim materijalom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: