Umro predsednik opštine Medveđa

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković, iznenada je preminuo u nedelju popodne u svom rodnom selu Vrapcu u 52. godini.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

21:27

Default images

Prema još nepotvrđenim informacijama Drašković je preminuo od posledica srčanog udara.

Slobodan Drašković je prvi put za predsednika opštine izabran 2000. godine, a sada mu je tekao peti mandat po redu, koji je izborio sa grupom građana, na poslednjim lokalnim izborima 2012. godine. Za proteklih 14 godina, izrastao u najkrupniju političku figuru opštine Medveđa posle Drugog svetskog rata.

Od decembra 2000. godine Slobodan Drašković je bio najpre član, a potom i potpredsednik Koordinacionog tela za jug Srbije. Na tom mestu dao neprocenjiv doprinos mirovnom procesu, a potom i ekonomskom razvoju opština Bujanovac, Preševo i Medveđa.

U poslednja dva mandata Drašković je intenzivno radio da privrednom i ekonomskom jačanju siromašne opštine Medveđa. Zahvaljujući isključivo njegovim inicijativama, pokrenuta je proizvodnja u rudniku "Lece“, a u opštini je otvoreno blizu hiljadu novih radnih mesta.

Drašković je za sobom ostavio suprugu i maloletnu ćerku.

Dan i datum sahrane Slobodana Draškovića biće danas saopšteni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: