Uskoro dolazi delegacija iz Rijada

Srbiju će uskoro posetiti političko-privredna delegacija Saudijske Arabije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.11.2014.

15:21

Default images

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i saudijski prestolonaslednik Salman bin Abdulaziziz Al Saud danas su u Rijadu postigli dogovor da Srbiju u najskorije vreme poseti političko-privredna delegacija Saudijske Arabije.

Abdulaziz Al Saud istakao je u razgovoru da su vrata Saudijske Arabije širom otvorena za svaku vrstu saradnje sa Srbijom i istakao da posebno ceni to što je Srbija otvorila ambasadu u Rijadu.

On je dodao i da će uskoro dati nalog saudijskom Ministarstvu spoljnih poslova da što pre otvori ambasadu u Beogradu.

"Na sastanku je dogovoreno i da u najskorije vreme Srbiju poseti političko-privredna delegacija Saudijske Arabije, koja bi sa nadležnim institucijama definisala oblasti u kojima je moguće ostvariti čvršću privrednu saradnju", navodi se u saopštenju Ljajićevog kabineta.

Među privrednicima koje će posetiti Srbiju biće i predstavnici najveće saudijske kompanije iz oblasti poljoprivrede "Salik", koja se bavi investiranjem u prehrambenu industriju u drugim zemljama.

Na sastanku je najavljeno da će kompanija "Salik" uvrstiti Srbiju na listu prioritetnih zemalja sa kojima sarađuje, a na kojoj se trenutno nalaze svega 23 države u svetu.

Ljajić i Abdulaziz Al Saud su se saglasili da bi dodatni impuls jačanju veza između dveju privreda moglo biti potpisivanje sporazuma o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija i izbegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i da veliki prostor za napredak postoji u oblasti turizma.

Ljajić se tokom zvanične posete Saudijskoj Arabiji sastao i sa ministrom privrede Mohamedom Al Džaserom, direktorom Borda za turizam i kulturnu baštinu Sulatnom bin Salmanom Abdulazizom Al Saudom i direktorom kompanije "Salik" Abdulahom Al Dubaikijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: