Tadić osudio pretnje Vekariću

SDS i njen predsednik Boris Tadić najoštrije su danas osudili pretnje koje se upućuju zameniku tužioca za ratne zločine Brunu Vekariću i njegovoj porodici.

Izvor: B92

Nedelja, 23.11.2014.

12:44

Default images

Oni su pozvali nadležne da što hitnije sprovedu istragu o tome i sankcionišu odgovorne.

U saopštenju Socijaldemokratske stranke ocenjeno je da pretnje nisu samo ugrožavanje lične bezbednosti Vekarića, već da predstavljaju i ometanje rada Tužilaštva za ratne zločine, kao i da je neprimereno ponašanje narodnog poslanika Milovana Drecuna.

"Drecun koji iznoseći besmislene optužbe na račun Vekarića i Tužilaštva za ratne zločine otežava rad tužilaštva, a verbalnom agresijom doprinosi kreiranju atmosfere nasilja. Socijaldemokratska stranka smatra da je ponašanje Drecuna neodgovorno i u ovom slučaju lično motivisano", navodi se u saopštenju.

Tadić je u saopštenju naveo da je Vekarić jedan od "najvećih boraca za uspostavljanje pravnog poretka i vladavine prava u našoj zemlji", kao i da je savesnim i odgovornim obavljanjem svog posla dao ogroman doprinos u privođenju pravdi i kažnjavanju umešanih u ratne zločine, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost i time značajno doprineo procesu pomirenja u regionu.

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Milovan Drecun izjavio je u četvrtak da je Bruno Vekarić protivzakonito na funkciji zamenika tužioca za ratne zločine.

Vekarić je posle toga rekao da je poslanik Srpske napredne stranke Milovan Drecun izneo optužbe na njegov račun jer je kao nekadašnji ratni izveštač jedan od osumnjičenih u predmetu "Mediji".

Drecun je juče izjavio da Vekarić obmanjuje javnost.

Tužilaštvo za ratne zločine demantovalo je danas navode Drecuna da se u predmetu "Mediji i govor mržnje" odustalo od prikupljanja dokaza i da je predmet stavljen ad akta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: