Bivši premijer VB napušta parlament

Nekadašnji premijer Velike Britanije Gordon Braun najavio je da će podneti ostavku na mesto poslanika u britanskom parlamentu.

Izvor: B92, CNN

Subota, 22.11.2014.

22:51

Default images

Prema pisanju engleskih medija, Braun je odlučio da posle 32 godine napusti parlament nakon što je odlazak iz skupštine najavio i njegov dugogodišnji saveznik Alister Darling.

Braun odlazi iz parlamenta u trenutku možda i najveće popularnosti u Velikoj Britaniji, s obzirom na to da se smatra da je njegov govor nekoliko dana pre referenduma za nezavisnost Škotske bio ključan za konačno “ne“ i za ostanak Škotske u sastavu VB.

“Gordon je rekao svojim prijateljima da neće učestvovati na sledećim izborima u maju. On želi da ode na vrhuncu popularnosti, a u narednom periodu će se fokusirati na dobrotvorni rad“, navodi neimenovani izvor blizak bivšem laburističkom premijeru.

Gordon je prvi put izabran u parlamet 1983. godine, a funkciju premijera Velike Britanije obavljao je od 2007. do 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: