Predao studente narko bandi

Bivši šef policije Kokule, grada u kojem svedoci tvrde da su masakrirana 43 studenta, uhapšen je pod optužbom da je učestvovao u njihovoj predaji narko bandi.

Izvor: B92

Subota, 22.11.2014.

12:12

Default images

Cesar Nava Gonzalez uhapšen je, kako je saopštilo državno tužilaštvo, još 16. novembra, a pripisuje mu se članstvo u kriminalnoj organizaciji "Guerreros Unidos“.

Slučaj nestalih studenata izazvao je nemire u Meksiku, čiji su građani izašli u velikom broju na ulice mnogih gradova protestujući zbog korupcije, nekažnjivosti i rata narko-kartela, koji je odneo više od 100.000 života od 2006. godine do danas.

Advokat Vidulfo Rosales, koji zastupa roditelje nestalih studenata, kaže da su porodice juče obaveštene o poslednjem hapšenju, prenosi danas AFP.

Studenti su nestali 26. septembra, nakon što su uhapšeni posle protesta u gradu Iguala.

Članovi kriminalne narko-bande rekli su istražnim organima da su studenti ubijeni i spaljeni, nakon što ih je policija izručila tom klanu.

Policijski zvaničnik Nava Gonzales, koji je bio u bekstu od otkrivanja slučaja, priznao je da je na poziv šefa policije u Iguali pomogao u prevozu studenata do ulaza u grad gde ih je predao „Guerrero Unidos“ kartelu.

Šef policije Iguale i dalje je u bekstvu, ali su gradonačelnik i njegova supruga uhapšeni pod optužbom da sarađuju sa narko-kartelom i da su naredili napad na studente.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: