Radnik i dalje u životnoj opasnosti

Direktor Rudarskog basena Kolubara Milorad Grčić obišao je radnika koji je povređen u nesreći u tom basenu navodeći da on još uvek nije van životne opasnosti.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.11.2014.

18:45

Default images

''Jedan od zaposlenih je izgubio život posle 10-tak minuta, drugi je lakše povređen i sa njim je u ovom momentu sve u redu, dok je treći upravo operisan u Urgentnom centru'', rekao je novinarima Grčić navodeći da je razgovarao sa lekarom koji ga je operisao i anesteziologom.

On je podsetio da je danas posle 13.00 sati došlo do nesreće u Rudarskom basenu Kolubara na kopu Polje "D" gde je jedna vrsta dizalice, takozvani cevopolagač, pretrpeo havariju prilikom čega je jedan radnik izgubio život, a dvojica su povređena.

Prema njegovim rečima, operisani radnik još uvek nije van životne opasnosti i njegovo stanje nije stabilno, međutim lekari su uradili sve što su mogli.

Kako je objasnio, povređeni radnik ima ozbiljnu povredu noge.

Direktor je zahvalio celoj lekarskoj ekipi koja je , kako kaže, munjevito reagovala.

''Ovo je zaista velika tragedija i težak dan za Rudarski basen Kolubara. To su ljudi koji su dali ozbiljan doprinos u radu basena, iskusni u svom poslu'', rekao je Grčić i dodao da će istraga pokazat kako je došlo do nesreće.

On je naveo da je nesreća prijavljena svim nadležnim organima i da je bitno da će se sprovesti detaljna istraga.

"Koliko je do Rudarskog basena Kolubara sprovešćemo istragu i insistiraćemo od svih nadležnih institucija da do detalja provere čija je odgovornost. Nemamo nameru, ako ima nečje odgovornosti, ništa i nikoga da prikrivamo'', rekao je Grčić.

Radnik G.P. (35) je preminuo, D.K. (38) je operisan, a M.K. (26) zadobio lakšu povredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: