Kantli: Ostavili ste nas da umremo

Britanski zarobljenik Džon Kantli pojavio se u sedmom snimku koji je objavila Islamska država i govorio je o jednoj propaloj misiji spasavanja.

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

22:02

Default images

“Govoriću vam kako se oseća čovek koga je izdala njegova vlada. Odavno sam prihvatio svoju sudbinu, verujem da će biti ista kao ona koju su doživeli oni sa kojima sam živeo u zarobljeništvu i veoma sam ljut zbog toga“, istakao je Kantli.

Snimak traje gotovo devet minuta, a za razliku od prethodnog, koji je navodno snimljen u Kobaneu, Britanac ponovo sedi za stolom u narandžastoj majici.

“U akciji su učestvovali komandosi Delta forsa, nekoliko helikoptera, brodovi, dronovi, avioni... Nedeljama smo molili i mora da je to koštalo desetine miliona, ali mi nismo tamo. Islamska država nas je odvezla na drugo mesto“, rekao je Kantli.

On je ponovo optužio vlade SAD i VB da su ostavile svoje državljane da umru.

“To je najgore osećanje... Nastaviću da pričam protiv vojne akcije na džihadiste, sve dok me budu ostavili u životu“, zaključio je Kantli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: