Merkel protiv priznavanja Palestine

Kancelar Angela Merkel istakla je protivljenje Nemačke priznanju Palestine nakon što su poslanici u nekim evropskim državama podržali takav potez.

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

17:43

Default images

Nova vlada Švedske je zvanično priznala palestinsku državu 30.oktobra, a ove nedelje je španski parlament usvojio neobavezujuću rezoluciju o priznaju palestinske države, nakon šlicnog glasanja Velike Britanije i Irske.

Nemačka, najbliži izraelski saveznik u Evropi, najavila je međutim da neće slediti takve primere. Merkel je danas rekla da Berlin podržava dvodržavno rešenje i vidi koliko je teško, tako da takođe veruje da nas unilaterralno priznanje neće pokrenuti napred, prenose izraelski mediji izveštaje Asošijeted presa.

On je dodala da je bolje da je bolje usredsrediti se na obnovu izraelsko-palestinskih pregovora ali se to čini teškim u trenutnim uslovima.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: