Škotska: Do nezavisnosti novinama

U Škotskoj referendum o nezavisnosti nije uspeo, ali kampanja ne prestaje, najavljeno je osnivanje lista koji će se zalagati za odvajanje od Velike Britanije.

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

17:10

Default images

“Nacional“ će biti prvi dnevni štampani medij u Škotskoj koji će podržavati nezavisnost, koštaće 50 penija i biće štampan u 50.000 primeraka.

List će izdavati Njukvest, kompanija koja je u vlasništvi Herald i Tajms grupe, a urednik će biti prvi čovek Sandej Heralda, Ričard Voker.

“Izdavanje “Nacionala“ je odgovor na zahteve čitalaca za listom koji će podržavati nezavisnost“, naveo je Malkom MekDonald iz Herald i Tajms grupe.

U jeku kampanje za referendum o nezavisnosti Sander Herald je bio jedini medij u Škotskoj koji se zalagao za nezavisnost, a u referendumskoj nedelji je zabeležio 111% povećanja prodaje.

“Tajming je dobar, Nacionalna partija Škotske je upravo prešla cifru od 80.000 članova“, naveo je neimenovani izvor iz kompanije Herald i Tajms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: