Pronađeno još ostataka žrtava MH17

Delovi tela žrtava pronađeni su na mestu pada malezijskog aviona MH17 na istoku Ukrajine, saopštila je holandska vlada, javila je ruska novinska agencija Tass.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.11.2014.

07:57

Default images

Prikupljeni delovi tela biće poslati u Harkov, gde se obavljena preliminarna forenzička analiza pre transportovanja u Holandiju na identifikaciju.

Da se završi posao prikupljanja ostataka olupine aviona biće potrebno još nekoliko dana, naveli su holandski bezbednosti zvaničnici.

Međutim, "atmosfera na mestu nesreće je i dalje nestabilna, pa odluka da li da se nastavi s radom vrši se svakodnevno, u zavisnosti od bezbednosne situacije", navodi Tass.

Tass podseća da je 17. jula srušio avion Boing 777-200 kompanije "Malezijan Erlans" na letu MH17 iz holandskog grada Amsterdama do malezijske prestonice Kuala Lumpur.

Putnički avion sa 298 putnika i članova posade srušio se u regionu Donjeck u istočnoj Ukrajini od kojih su većina, preko 190 putnika bila Holanđani.

Holandski bezbednosni odbor koji vodi istragu i koordinira međunarodnim timom istražitelja saopštio je, u preliminarnom izveštaju od 9. septembra, da se Boing 777-200 raspao u vazduhu, verovatno kao posledica strukturne štete prouzrokovane velikim brojem visoko-energetskih objekata koji su pogodili avion spolja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: