"Euleks obmanjuje kosovsku javnost"

Bivša tuziteljka Euleksa Maria Bamije poručila je šefu te međunarodne institucije Gabrijeleu Meučiju da svojim izjavama obmanjuje kosovsku javnost.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.11.2014.

10:35

Default images

"Vi ste još jednom u saopstenju za medije obmanuli narod Kosova. Oni bi više verovali Euleksu, kada bi Euleks bio iskreniji prema njima", navodi u reagovanju bivša tuziteljka Bamije, piše prištinski dnevnik "Koha ditorte".

Ona je ukazala da se "ne vodi istraga protiv Jaroslave Novotne, ili Dzonatana Ratela i da oni nisu suspendovani".

"Do ovog trenutka protiv njih se ne vodi nikakva istraga", precizirala je Bamije.

Ona u reagovanju navodi da je Euleks tek godinu dana nakon njenih prijava počeo sa pripremama zakonskih odredbi za borbu protiv korupcije.

"Vi čak nemate ni zakonske odredbe da zaštite osobe koje prijavljuju korupciju. Vi imate zadatak da štitite vaše saradnike. Bila je jedna specijalna jedinica koja je počela sa radom godinu dana nakon što sam ukazala na korupciju. Molim Vas recite Kosovu zašto je istraga počela godinu dana kasnije", navodi Bamije.

Prema njenim navodima, ona je 2012. ukazala na korupciju i te godine "uopšte nisu kontrolisani kompjuteri Frančeska Florija i Jaroslave Novotne".

Suspendovana tuziteljka je navela i da "niko nije kontrolisao njihove telefone i dnevnike. Istraga protiv Florija počela je tek nakon mog i policijskog pritiska".

"Postavite pitanje zašto je Dzonatan Ratel blokirao sve slučajeve u kojima je bio uključen ŠIK (obaveštajna služba). Zašto je kolega koji je radio na slučaju 'DUH' pobegao sa Kosova", pita Bamije šefa Eulexa.

Ona je poručila šefu Euleks da bude iskren i da ne krije ništa pred kosovskom javnosću, jer će sve tajne biti otkrivene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: