HR: Držao čoveka 18 god. u ropstvu

62-ogodišnji hrvatski državljanin uhapšen je zbog sumnje da je tokom 18 godina radno iskorišćavao jednog sunarodnika, saopštila je primorsko-goranska policija.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.11.2014.

15:09

Default images

Za obavljene poslove nije mu plaćao nikakvu novčanu naknadu, niti mu plaćao druge doprinose, oduzeo mu je isprave i drugu dokumentaciju i držao ga u nehumanim i neljudskim uslovima za život, od 1996. do 2014. godine.

Koristeći njegovu tešku materijalno-finansijsku situaciju obmanuo ga je, prevario i držao u zabludi da je radnik njegovog, inače neaktivnog, trgovačkog društva, prenosi zagrebački "Jutarnji list".

Po završetku kriminalističke istrage osumnjičeni za šokantan slučaj ropstva je kazneno prijavljen merodavnom državnom tužilaštvu i predan pritvorskom nadzorniku, navodi primorsko-goranska policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: