Han danas u poseti Crnoj Gori

Evropski komesar za politiku istočnog susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han boraviće danas u zvaničnoj poseti Crnoj Gori.

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

07:11

Default images

Hanova poseta Crnoj Gori deo je njegovog plana da na početku mandata poseti sve države Zapadnog Balkana, prenosi informativni portal "Analitika".

"Ova poseta na početku mandata znak je da su pregovori o proširenju i dalje jednako prioritetni kao i ranije i da je evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana stvarna", piše u saopštenju Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Navodi se da je jasan signal Han dao i u svom tvitu od 1. novembra da je "EU jača sa bliskim partnerima i da se raduje saradnji sa susedima sa juga i istoka i sa zemljama proširenja".

Evropski komesar će u Podgorici razgovarati sa premijerom Milom Djukanovićem i ministrom za evropske integracije Igorom Lukšićem, kao i sa drugim ključnim partnerima kojima će preneti poruku ohrabrenja da se nastavi sa reformskim procesom pregovora o proširenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: