"Vlast brani notare kao korupciju"

Član Advokatske komore Srbije Vladan Gajić istakao je da vlast brani notarski sistem kao što brani korupciju.

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

20:39

Default images

On je naveo da će milijarde dinara, umesto u budžet, otići u džepove notara, dok je Čedomir Stojković iz Društva advokata Srbije naveo da advokati ne treba da se bave finansijama, već ljudskim pravima i zaštitom svojih klijenata.

B92 je došao do podataka da su za mesec dana notari zaradili 84 miliona dinara.

“Mislim da ti podaci nisu tačni. Na mesečnom nivou je gubitak beogradskih sudova od taksi 20 miliona dinara. Za godinu dana će izgubiti 750 miliona... Milijarde dinara neće ući u budžet države, nego u džepove notara“, rekao je Gajić.

Član DAS ističe da odluku o opravdanosti notarskog sistema treba da donese Ustavni sud i da advokati ne treba da se bave finansijama.

“Oni treba da se bave ljudskim pravima i zaštitom svojih klijenata, što se ne dešava već dva meseca. Svaki novi sistem mora da se menja i ima svoje dečje bolesti. Advokati su u pravu kada su protiv određenih zakona, podržavam ih, ali se protivim načinom realizacije procesa obustave rada, naročito suspendovanju advokata koji žele da rade“, naveo je Stojković.

On je izneo i probleme advokata koji žele da rade.

“Mene je pre nekoliko dana pozvala koleginica iz Beograda kojoj je muž preminuo, koja ne može da prihoduje zato što se plaši da priđe sudu da ne bi bila izopštena iz advokatskog Imenika“, zaključio je Stojković.

Na to je odgovorio Gajić, rečima da ne postoji razdor između advokata.

“Na strani na kojoj sam ja ima 8.500 advokata, dok je sa druge strane troje ljudi, od kojih je jedan osuđivan zbog lažnog predstavljanja. Ovde nema sukoba unutar advokatske komore. Mi smo jedinstveni, a razlozi doslednosti protesta su zahtevi da se promeni pet neustavnih zakona. Iza svega toga stoji vlast, koja notarski sistem brani onako kako se brani korupcija“, istakao je Gajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: