DSS: Vlast laže građane o Rusiji

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić ocenila je da Vlada Srbije obmanjuje javnost o uslovima EU i naglasila da Srbija ne sme da uvodi sankcije Rusiji.

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

13:53

Default images

"Izjave predsednika Vlade i drugih zvaničnika da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i da prema njoj neće da promeni svoj odnos, predstavljaju brutalnu neistinu", piše u izjavi Sande Rašković Ivić.

Po njenim rečima, istina koja se skriva od građana je potpuno usklađivanje spoljne politike Srbije sa politikom Evropske unije koja je zbog sukoba u Ukrajini uvela sankcije Rusiji.

"Ovaj, kao i uslov da Srbija mora da formalno prizna nezavisnost samoproglašene takozvane Republike Kosova, jedini su nepromenljivi", navela je predsednica DSS.

Dodala je da je Srbija već učinila korake na svoju štetu jer ne koristi mogućnost povećanja izvoza u Rusiju, stvorenu obostrano uvedenim sankcijama EU i Rusije, kao i da je potpisala Briselski sporazum s Prištinom.

"Da je srpska Vlada odgovorna, hrabra i poštena prema sopstvenim građanima, ona bi prestala da ih obmanjuje i otvoreno bi progovorila o ceni kojom Srbija plaća pristupanje Evropskoj uniji, prepuštajući im da odluče da li je to cena koja treba da se plati. Za Demokratsku stranku Srbije taj odgovor je – ne", navodi se u saopštenju.

Evropski komesar Johanes Han rekao je tokom jučerašnje posete Beogradu da će Srbija na putu ka EU morati postepeno da usklađuje svoju spoljnu politiku sa EU, a da tempo usklađivanja zavisi od Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: