CIA se reorganizuje zbog propusta

Direktor CIA naredio reorganizaciju te agencije, nezadovoljan propustima u radu, naročito onih koji se tiču Bliskog istoka.

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.11.2014.

22:46

Default images

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan naredio je reorganizaciju te agencije, koja je kritikovana što nije predvidela neke pretnje u svetu, među kojima i ofanzivu džihadista na Bliskom istoku, piše danas Vašington post.

"Došlo je vreme da reorganizujemo svoju sadašnju strukturu, kao i načine funkcionisanja", rekao je Brenan u poruci upućenoj zaposlenim u obaveštajnoj agenciji.

Brenan je krajem septembra zatražio od nekoliko stručnjaka da procene reorganizaciju agencije.

Vašington post ocenjuje da je šef CIA doneo tu odluku kako bi se bolje suočio s teškoćama prilikom prikupljanja informacija u Siriji, gde američko vojno vazduhoplovstvo bombarduje položaje Islamske države.

"Postoji neverovatan broj različitih pretnji, kao što su onlajn piraterija, pretnje na Bliskom istoku ili u Ukrajini. Potrebno je da povremeno preispitamo svoj rad kako bismo se bolje suočili s budućim izazovima", rekao je američkom listu neimenovani izvor blizak obaveštajnoj službi SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: