Malović o krivičnoj: Zamena teza

Tužilaštvu za organizovani kriminal podneta je krivična prijava predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomira Milojevića protiv članova Visokog saveta sudstva.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

20:21

Default images

Među njima su i prijave protiv bivše predsednice suda Nate Mesarović i bivše ministarke pravde Snežane Malović.

Sudije koje su podnele krivičnu prijavu deo su grupe sudija koje nisu bile ponovo izabrane na sudijsku funkciju.

Saga zvana reforma pravosuđa u Srbiji još nije gotova. Pre pet godina, Visoki savet sudstva bez posla je ostavio 837 sudija i tužilaca.

Ustavni sud je potom, iako se dugo nije oglašavao, po promeni vlasti na leto 2012. godine brzo doneo odluku da se najveći broj neizabranih vrati na posao. Sada prvi čovek srpskog sudstva Dragomir Milojević sa kolegama podnosi krivičnu prijavu.

“Zbog toga smo odlučili da se već jedanput stavi tačka na i na taj slučaj. Naime, da se napravi kritički otklon prema toj situaciji. Dakle, da državni organi, a to su pre svega organi gonjenja, odluče o tome da li ima ili nema nečega u postupanju prvog sastava Visokog saveta sudstva. Mi smo mišljenja da tu ima elemenata makar za osnove sumnje”, rekao je Dragomir Milojević predsednik Vrhovnog kasacionog suda.

Sudije koje predvodi Milojević smatraju da je zbog neuspele reforme pravosuđa napravljena šteta od skoro 15 miliona evra. Bivša ministarka pravde Snežana Malović kaže da nema ništa protiv da se sve istraži , ali da se u ovom slučaju radi o zameni teza.

“Smatram da ima detaljnih obrazloženja koja govore s tim u vezi i ne bih želela da polemišem sa licima koja su svojim presudama oslobađala lica koja su bila optužena za nasilje nad maloletnicima ili lica za koja je postojala sumnja da su učestvovali u značajnim ubistvima”, navodi Malović.

Bivšoj ministarki pravde je prošle nedelje ukinuto državno obezbeđenje. Nju su čuvali pripadnici vojne jedinice Kobre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: