Nova optužnica Oliveru Duliću

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Olivera Dulića, Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka zbog zloupotrebe u izdavanju dozvola za rad.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.11.2014.

17:02

Default images

Bivši ministar za zaštitu životne sredine, njegov tadašnji saradnik i direktor “Puteva Srbije” optuženi su posle dopunjene istrage izdavanja dozvola za rad preduzeću “Nuba invest”.

“Postoji opravdana sumnja da su Dulić, Janjić i Drobnjak prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za postavljanje mreže optičkih kablova investitorima linijskih infrastrukturnih objekata telekomunikacione mreže pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara”, smatra tužilaštvo.

Tužilaštvo navodi da se su oni na taj način izvršili produženo delo zloupotrebe službenog položaja.

Ovo je treća optužnica u tom slučaju.

Postupajući po naredbi Specijalnog suda u Beogradu, u toku dopune istrage sprovedene su sve naložene istražne radnje - pribavljeni su pravni akti državnih organa, javnih i lokalnih preduzeća sa cele teritorije Srbije preko kojih prelazi mreža optičkih kablova, a kojima je uređena obaveza i visina naknade za izdavanje urbanističko/tehničke dokumentacije.

Obavljeno je ekonomsko/finansijsko veštačenje radi utvrđivanja visine pribavljene imovinske koristi po osnovu izbegavanja plaćanja naknada za izdavanje urbanističke dokumentacije i ispitana su u svojstvu svedoka sva lica na koja je sud ukazao, napominje tužilaštvo.

Specijalni sud je u aprilu vratio na dopunu istrage optužnicu protiv Dulića i ostalih.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je sredinom marta ove godine posle dopune istrage, po drugi put podiglo optužnicu protiv Dulića, Janjića i Drobnjaka.

Prvobitno, optužnica protiv njih je podignuta u aprilu prošle godine i nju je potvrdilo veće Specijalnog suda, međutim, posle uloženih žalbi, Apelacioni sud je u junu iste godine ukinuo to rešenje i vratio prvostepenom sudu na novo razmatranje, nakon čega je Specijalni sud doneo odluku kojom je postupak vraćen na dopunu istrage.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, izdavanjem zahtevanih dozvola omogućeno je "Nubi" da pristupi izgradnji optičke mreže kablova na državnim putevima kojima upravljaju "Putevi Srbije" i to na najvažnijim koridorima od Beograda do granice sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Pored toga, kako se navodi, Dulić, Janjić i Drobnjak su "Nuba invest" stavili u povlašćeni položaj u odnosu na druge zainteresovane investitore koji su se obraćali sa istim zahtevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: