"Dačić i Perčević nisu poslovali"

SPS demantuje pisanje medija o poslovnim vezama između Dačića i uhapšenog vlasnika firme "Interkomerc" Gorana Perčevića, nekadašnjeg funkcionera te stranke

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.11.2014.

23:19

Default images

"Naša želja je da nadležni organi što pre utvrde punu istinu. Interes je istina i predsednika SPS, istina je interes i SPS", rekao je poslanik SPS Đorđe Milićević novinarima u Skupštini Srbije povodom navoda pojedinih medija da je Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije, u vreme dok je na čelu MUP-a bio Ivica Dačić, zakupio 1.444 kvadrata od firme "Interkomerc".

Milićević je pokazao novinarima zaključak Vlade Vojislava Koštunice od 27. jula 2006. godine o kupovini prostora na Novom Beogradu od firme "Interkomerc" tako što je smanjila vlasnički udeo vlasničkog kapitala te firme.

"Još od maja 1998. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova je koristilo prostor 'Interkomerca'", rekao je Milićević navodeći da je kada je 2011. godine formiran Sektor za vanredne situacije, zatražen prostor gde bi mogao da bude smešten i da je radna grupa odabrala najbolju ponudu.

Kako je istakao Milićević, taj ugovor je prestao da važi u junu ove godine, a Uprava za javne nabavke dala je pozitivno mišljenje za direktno pregovaranje sa "Interkomercom" o uslovima za produženje ugovora.

"Nikakve veze sa ovim ugovorom, sa procesom pregovaranja, sa izborom prostora, nema tadašnji ministar unutrašnjih poslova i predsednik SPS Ivica Dačić... Mi jedva čekamo da on (Perčević) progovori i kaže šta ima i da se konačno skine ta fama sa SPS kao nekakve kriminalne organizacije i da se konačno stavi tačka na jednu bezuspešnu diskriminaciju predsednika SPS", naveo je Milićević.

Goran Perčević, koji se sumnjiči za milionske malverzacije u vezi sa Univerzal bankom, uhapšen je u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: