Merkelova nema strpljenja za Putina

Nemačka kancelarka Angela Merkel gubi strpljenje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i to se ne može prevideti, ocenjuje “Špigl“.

Izvor: B92

Subota, 15.11.2014.

14:19

Default images

"Merkelova je jasnije, nego retko kada ranije, kritikovala ruske ekspanzionističke težnje", piše ovaj politički magazin u onlajn izdanju i dodaje da "dugogodišnji odnosi Merkelove i Putina stoje pred jednim novim ponorom".

U tekstu se kaže da se Merkel i Putin toliko dugo poznaju kao malo ko od političara, okupljenih na samitu G20 i da ona, odrasla u bivšem DDR, ima "startnu prednost" nad ostalim političarima, kada je reč o razumevanju Putina.

Merkelova i Putin će se susresti večeras, posle oficijelne večere i ponovo razgovarati o Ukrajini, prenosi ovaj magazin i navodi da su očekivanja visoka, ali da malo toga govori u prilog da će ovaj susret proteći bolje od njihovog poslednjeg sretanja pre mesec dana u Milanu.

Za Putina se kaže da je i, pre nego što je doputovao u Australiju, bio konfrontiran sa zahtevima za izvinjenjem i da ga je šef australijske vlade Toni Abot kritikovao zbog pada malezijskog aviona MH17, u kome je stradao veliki broj Australijanaca.

Merkelova je, naprotiv, postala "zvezda" australijskih medija, a pri tom su je i mnogi građani na ulici prepoznali, tako da je ona noćas pravila "selfije" sa turistima, navodi ovaj magazin.

Putin je, zbog pritisaka zapadnih lidera, najavio da će napustiti samit G20 pre početka radnog dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: