Pratimo i vodimo istragu o Euleksu

Kancelarija državnog tužilaštva Kosova je saopštila da s pažnjom prati stanje u Euleksu posle objavljivanja sumnji o mogućnosti korupcije.

Izvor: Beta

Subota, 15.11.2014.

00:24

Default images

U saopštenju se navodi da je Kancelarija državnog tužioca Kosova, u saradnji sa Euleksom, početkom 2014. godine, preduzela određene radnje povodom sumnje da su sudije i tužioci te misije uključeni u koruptivne afere tokom obavljanja funkcija.

"Po dobijanju ove informacije i u saradnji sa zvaničnicima Euleksa, formiran je specijalni tim od dva tužioca - jednog domaćeg i jednog stranog, za istragu ovog slučaja i preuzeta su ovlašćenja za krivično gonjenje. Specijalni tim radi na istragama i preduzete su mnogobrojne istraže radnje", piše u saopštenju.

Ukazuje se da je za krivično gonjenje svakog pojedinca koji je osumnjičen da je izvršio krivično delo na teritoriji Kosova, ovlašćeno tužilaštvo Kosova.

Kancelarija Državnog tužioca Kosova je podvukla da će svoj mandat sprovesti sa odgovornošću, efikasno i sa visokim profesionalizmom i da je radi nezavisne, profesionalne i brze istrage neophodna saradnja i podrška misije Euleksa, kompetentnih organa EU i kosovskog tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: