Lugansk: Poginulo petogodišnje dete

Petogodišnja devojčica nastradala je, dok je njena majka teže povređena tokom granatiranja područja u blizini Luganska, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.11.2014.

10:26

Default images

Kako su izjavili portparol ukrajinske vojske u Kijevu i lokalni zvaničnici, devojčica je poginula kada su proruski aktivisti ispalili granatu na selo u blizini prve linije fronta, severoizapadno od uporišta proruskih aktivista u Luganskom, preneo je AFP.

Prethodno je ruski radio "Glas Rusije" objavio da su najmanje dve žene poginule danas prilikom granatiranja Donjecka koje izvodi ukrajinska vojska.

Jake detonacije su se mogle čuti u centru grada i u oblasti aerodroma, gde se nastavljaju borbe ustanika i ukrajinskih snaga bezbednosti.

U štabu proruskih aktivista su ranije saopštili da se snage bezbednosti i dalje nalaze u severnom delu aerodroma, odakle otvaraju vatru iz teškog naoružanja na ustanike i stambene četvrti.

Ruski radio je javio i da su se snimatelji ruske televizije "Vesti" našli pod vatrom ukrajinske vojske u blizini aerodroma.

Za vreme snimanja na njih se obrušila kiša plotuna, ali niko od novinara nije povređen.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, do 31. oktobra u sukobima između ukrajinskih snaga i proruskih aktivista poginulo je više od 4.000 civila, a preko 9.000 je ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: